Tema: Dansk politik

content-picture.php

Klimarådet er ikke bange for at træde på ømme ligtorne. I den første rapport om at nå målsætningen om at reducere CO2-udslippet anbefales initiativer, som skiftende regeringer i årevis er gået udenom. Har støttepartierne styrke nok til at holde regeringen fast på dens valgløfter?


17.
marts
2020
Læst: 138 gange.
content-picture.php

Det østjyske bybånd – fra Randers til Kolding – er uden struktur og en sammenhængende planlægning. Den diffuse by breder sig på bekostning af naturområderne. Kommunerne vil ikke samarbejde, regionerne må ikke, og staten holder sig udenfor. Nu forsøger en gruppe arkitekter at redde, hvad reddes kan.


11.
januar
2020
Læst: 157 gange.
content-picture.php

Finansloven 2020 bliver klart bedre end nogen finanslov under Løkke- og Thorning-regeringerne. Der er ingen forringelser og en hel del forbedringer.


9.
december
2019
Læst: 171 gange.
content-picture.php

Almen Modstand demonstrerede for nylig i de tre største byer. Indholdet af den såkaldte “ghettopakke” er blevet meget mere konkret: Der er nu peget på de blokke og boliger, der skal privatiseres, rives ned eller “ommærkes”.


20.
oktober
2019
Læst: 205 gange.
content-picture.php

Enhedslisten vedtog denne udtalelse på sit årsmøde den 5-6. oktober 2019


16.
oktober
2019
Læst: 306 gange.
content-picture.php

Enhedslisten vedtog på sit årsmøde 5-6. oktober 2019 denne udtalelse om Baltic Pipe – en 200 km ny gasrørledning på dansk jord, som skal forbinde norske gasfelter med det danske og polske naturgasnet.


16.
oktober
2019
Læst: 214 gange.
content-picture.php

Regeringens finanslovsforslag er for tyndt til både at rykke på både velfærd og klima. Der skal findes flere penge hos de rigeste og virksomhederne, hvis finansloven skal rykke på både den sociale og den grønne dagsorden.


7.
oktober
2019
Læst: 666 gange.
content-picture.php

Dansk Folkepartis romantiske naturopfattelse bristede ved junivalget. For mange DF-vælgere blev miljø og klima andet og mere end kronhjorten ved skovsøen. Er det troværdigt, at et parti, der har være klimaskeptisk i årtier, med ét bliver klimaets bedste støtte?


2.
oktober
2019
Læst: 225 gange.
content-picture.php

De to magre økonomiaftaler med hhv. kommunerne og regionerne står i skærende kontrast til valgløfterne og forventningerne. De dækker ikke tilnærmelsesvis behovet – sammenholdt med udgiftsudviklingen, årtiers nedprioritering og de store miljø- og klimaopgaver.


9.
september
2019
Læst: 193 gange.
content-picture.php

De forestående forhandlinger om finansloven for 2020 vil vise, om den socialdemokratiske regering har tænkt sig at leve op til løfterne om forbedringer af velfærden, vilkårene for de reformramte og indsatsen mod klimaforandringerne. Men inden regeringen fremlægger sine planer, skal de udskudte økonomiaftaler med kommuner og regioner gøre færdige.


3.
september
2019
Læst: 221 gange.
category.php