Tema: Klima

content-picture.php

Klimarådet er ikke bange for at træde på ømme ligtorne. I den første rapport om at nå målsætningen om at reducere CO2-udslippet anbefales initiativer, som skiftende regeringer i årevis er gået udenom. Har støttepartierne styrke nok til at holde regeringen fast på dens valgløfter?


17.
marts
2020
Læst: 139 gange.
content-picture.php

Aktivister verden over har genfundet en gammel aktionsform, der nu især anvendes i klimakrisens lys. Klima- og biodiversitetskampene er dybest set en kamp mod det system, der skaber voldsomme ubalancer. Her må alle kampformer – alt efter situationen, anvendes. Her er civil ulydighed er en vigtig aktionsform.


19.
februar
2020
Læst: 322 gange.
content-picture.php

Først i det nye år blev det det Globale Økosocialistiske Netværk dannet. Dets umiddelbare formål er at fremme udviklingen og udbredelsen af økosocialistiske ideer og informationer internationalt for at sikre, at socialistiske ideer bliver hørt i den økologiske debat.


19.
februar
2020
Læst: 587 gange.
content-picture.php

Engelske og amerikanske regeringer bruger flere kræfter på at bekæmpe miljø- og klima-bevægelserne, end på at gøre noget effektivt ved klimakrisen og dens årsager.


29.
januar
2020
Læst: 189 gange.
content-picture.php

Erhvervslivets og regeringens klimapartnerskaber skal spille en aktiv rolle i den grønne omstilling – af hensyn til job, omsætning og vækst. Staten skal både være styrende, men skal også fjerne de barrierer, som erhvervslivet mener hindrer den grønne vækst.


18.
december
2019
Læst: 197 gange.
content-picture.php

COP25 vil desværre ikke bringe verden nærmere en løsning på klimakrisen. Det vil den danske regerings smukke løfter heller ikke. Kun et massivt pres fra stærke bevægelser giver troværdigt håb om dette – globalt såvel som i Danmark.


25.
november
2019
Læst: 383 gange.
content-picture.php

Højrepopulisterne vinder frem over hele Europa, senest ved valget til EU-Parlamentet. De forenes af modvilje mod indvandring, den såkaldte elite og EU. Enigheden rækker dog ikke til klima- og miljøpolitikken, hvor man kun er fælles om, at den skal internationale organisationer ikke blande sig i; det skal klares nationalt.


21.
november
2019
Læst: 142 gange.
content-picture.php

I ugen fra den 20.-27. september så vi en historisk mobilisering for klimaretfærdighed. Med mere end 7,5 millioner demonstrerende i 185 lande er det den største koordinerede globale mobilisering siden Irak-krigen i 2003. En ny generation er på vej frem båret af kollektiv og politisk aktion. Dens styrke og beslutsomhed trækker andre sektorer i samfundet med sig: fagforeningsaktivister, videnskabsfolk, forældre…


21.
november
2019
Læst: 192 gange.
content-picture.php

I diskussionen om en økonomisk model, der gør det muligt at tage hensyn til de miljømæssige udfordringer, kan det være nyttigt at hente inspiration i ældre bidrag til socialismens økonomi.


28.
oktober
2019
Læst: 204 gange.
content-picture.php

Klimaaktivister i kampagnen Free the Soil aktionerede mod en kunstgødningsfabrik og diskuterede alternativer i Tyskland den 22-25. september. Her en beretning fra Katie Sandwell fra webmagasinet Red Pepper.


20.
oktober
2019
Læst: 189 gange.
category.php