Tema: Latinamerika

content-picture.php

Initiativet bag den internationale kvindestrejke opfordrer til kvindestrejke mandag den 8. marts. De begrunder opfordringen med, at ”de løfter, som regeringer gav for 25 år siden om at fremme lighed, udvikling og fred for alle kvinder, ikke er blevet indfriet. Kvinder og piger lider fortsat under diskrimination og vold i alle dele af verden.”.


7.
marts
2020
Læst: 226 gange.
content-picture.php

I november tvang det bolivianske militær Evo Morales til at træde tilbage: den klassiske definition på et kup. På trods af kendsgerningerne er der kommentatorer – selv på venstrefløjen – der har været ude af stand til at forstå, hvad det var: Et komplot fra elitens side.


23.
januar
2020
Læst: 138 gange.
content-picture.php

Colombias landsdækkende samfundsstrejke den 21. november baner vejen for en koalition mellem bevægelser fra land og by, der tilsammen vil kunne tage kampen op med præsident Duques højreorienterede regering.


16.
december
2019
Læst: 182 gange.
content-picture.php

Over hele kloden går arbejdere, oprindelige folk og unge på gaden for at protestere mod nedskæringer, korruption, diktatur og klimakatastrofe – dette på trods af den yderste højrefløjs valgsejre. Hvordan kan vi forstå disse bevægelser, og hvilke politiske hindringer står de overfor?


15.
december
2019
Læst: 214 gange.
content-picture.php

Den 10. november var Bolivia vidne til et kup, iscenesat af de mest reaktionære kræfter i landets herskende klasse. Bolivias arbejdere vil ikke acceptere kuppet og vil ikke tillade, at disse eliter får lov til at befæste deres direkte, ubegrænsede dominans over den bolivianske stat.


1.
december
2019
Læst: 183 gange.
content-picture.php

Siden 18, oktober har vi været vidne til at af de stærkeste folkelige mobiliseringer siden tiden under Unidad Popular-regeringen i Chile (1970 -73). I en international sammenhæng præget af store bevægelser imod nyliberalismen, autoritære tendenser og korruption – de seneste måneder har der været oprør i Frankrig, Puerto Rico, Hong Kong, Libanon, Chile, Ecuador, Honduras, Haiti, Irak, Sudan og Algeriet – så har det chilenske oprør en enorm reel og symbolsk betydning.


30.
november
2019
Læst: 142 gange.
content-picture.php

Ecuador går en mørk tid i møde. Landet er fanget med en højst upopulær præsident, der har forrådt sit politiske mandat og vist sig villig til blodsudgydelser for at få gennemført et konservativt økonomisk program. Sidste år i oktober lod Lenin Morenos regering en bølge af undertrykkelse slippe løs for at kvæle den udbredte opposition mod den politik, IMF dikterede.


28.
november
2019
Læst: 156 gange.
content-picture.php

Der er ikke tid til fejlfortolkninger. Bolivia er offer for et brutalt og voldeligt statskup, organiseret af det racistiske ekstreme højre, som i de seneste måneder er begyndt at generobre politisk terræn og social opbakning i Andeslandet. Vi fordømmer dette kup og udtrykker vores fulde solidaritet med Bolivias folk.


16.
november
2019
Læst: 242 gange.
content-picture.php

Vi har i denne uge valgt som ugekommentar at bringe en udtalelse om brandene i Amazonas fra de 14 brasilianske organisationer i “La Via Campesina”. La Via Campesina er en global social bevægelse, som forener 148 organisationer for småbønder, landarbejdere og oprindelige folk verden over.


16.
september
2019
Læst: 267 gange.
content-picture.php

Primærvalgene i Argentina var et slående nederlag for højrefløjens Præsident Mauricio Macri. Centrum-venstrekoalitionen under Christina Kirchner fik næsten 50 procent af stemmerne. Til trods for stærk polarisering fik Arbejdernes Venstrefont – en koalition af anti-kapitalistiske partier – næsten 700.000 stemmer.


22.
august
2019
Læst: 191 gange.
category.php