Tema: Nordamerika

content-picture.php

USA og Kina er i dag de eneste to ”globale” magter, der står over for hinanden på verdensscenen. Jo mere konflikten uddybes, desto mere tegner der sig et billede: adskillelse af verden i to systemer med konkurrerende ambitioner om overherredømme.


29.
februar
2020
Læst: 239 gange.
content-picture.php

Democratic Socialists of America (DSA) tager kraftigt afstand fra en amerikansk krig mod Iran, DSA opfordrer alle medlemmer og afdelinger til at mobilisere mod endnu en amerikansk krig i Mellemøsten. Vi bringer her organisationens udtalelse fra den 3. januar.


9.
januar
2020
Læst: 134 gange.
content-picture.php

Kshama Sawant fra den amerikanske organisation Socialist Alternative er blevet genvalgt til byrådet i Seattle, Washington. Det blev dog et dramatisk valg, hvor udfordreren Egan Orion først så ud til at vinde, men hvor det endelige valgresultat først lå klart flere dage efter valgdagen den 5. november på grund af brevstemmerne.


23.
december
2019
Læst: 134 gange.
content-picture.php

I august nedlagde 20.000 ansatte i teleselskabet AT&T Sydvest arbejdet i ni sydstater i USA. Deres fagforening, Communication Workers of America, beskyldte firmaet for at forhandle om en ny overenskomst på skrømt. Det var den største strejke inden for den private sektor i et tiår.


3.
november
2019
Læst: 182 gange.
content-picture.php

Konflikten mellem USA og Kina er det centrale kapløb mellem imperialistiske magter i vores epoke. Det har Trump til overflod gjort klart i sin administrations nationale sikkerhedsstrategi-dokumenter, der opfordrer til skift af fokus fra den såkaldte ”Krig mod Terror” til ”Stormagtsrivalisering”


21.
september
2019
Læst: 227 gange.
content-picture.php

Mere end tusinde aktivister fra hele USA var samlet i Atlanta til DSA’s nationale kongres 1-4. august, 2019. Der var masser af konflikter, men de delegerede gik derfra med en klar plan for den kommende kamp.


24.
august
2019
Læst: 227 gange.
content-picture.php

Fra 4-7. juli deltog vi i konferencen Socialism 2019 i Chicago. Vi viderebringer her nogle af de debatter, udfordringer og muligheder, som revolutionære står overfor i den ny socialistiske bevægelse, som ufortrødent fortsætter med at vokse i imperialismens hjerte.


11.
august
2019
Læst: 335 gange.
content-picture.php

Hvis der skal sættes en stopper for den stærkt foruroligende udvikling henimod, at USA går i direkte krig mod Iran, så kræver det på samme tid modstand mod USA-imperialismen og mod det undertrykkende iranske regime. Det kræver solidaritet med faglige, feministiske og antiracistiske kampe både i det øvrige Mellemøsten og internationalt.


15.
juni
2019
Læst: 341 gange.
content-picture.php

De reaktionære holdninger hos fascisterne og den ekstreme højrefløj blevet levende synliggjort i de sidste uger, når det gælder kvinders rettigheder og klimakrisen. I Tyskland har Alternative für Deutschland (AfD) indledt et ondskabsfuldt angreb på den inspirerende teenage-klimaaktivist Greta Thunberg, hvor de fremstiller hende som ekstremist og mener, at hun har brug for behandling for sin ”psykose” – en nederdrægtig henvisning til hendes autisme.


13.
juni
2019
Læst: 585 gange.
content-picture.php

David McNally er socialistisk og aktivistisk veteran og forfatter af en lang række bøger, bl.a. ’Den globale krise’. Han er professor i historie og erhvervsøkonomi ved University of Houston og diskuterer i dette interview den store recession, det skrøbelige opsving efter den, stadig flere tegn på krise i systemet, og hvad det alt sammen betyder for socialister.


9.
februar
2019
Læst: 1336 gange.
category.php