Tema: SAP’s ugekommentar

content-picture.php

Hverken unge eller gamle blandt dem, der slutter op om Enhedslisten, kan være tjent med den splittelse, som dannelsen af ”Rød Grøn Ungdom” (RGU) lægger op til. Enhedslistens årsmøde bør gøre alt, hvad der er muligt, for at kalde til samling.


17.
marts
2020
Læst: 276 gange.
content-picture.php

Det ekstreme højre rekrutterer for tiden først og fremmest via anti-feminisme og kvindehad. USA, Tyrkiet, Ungarn og Brasilien ledes af åbenlyst sexistiske mænd. To ud af tre partnervolds-tilfælde i Danmark begås mod kvinder og andre ikke-mænd.


7.
marts
2020
Læst: 354 gange.
content-picture.php

Efter en del dramatik på borgen kunne boligminister Kåre Dybvad meddele, at nu var der en aftale om indgreb mod “de udenlandske kapitalfondes” misbrug af lejelovgivningen. Det er positivt, men de egentlige i helte er de beboere, bl.a. i Den Sønderjyske By på Frederiksberg, der har kæmpet mod Blackstone og skabt opmærksomhed om problemet.


1.
marts
2020
Læst: 234 gange.
content-picture.php

Regeringen offentliggjorde den 31. januar et udspil til reform af det kommunale udligningssystem. Udspillet har været længe ventet og højt prioriteret af regeringen. Statsminister Mette Frederiksen stod selv for den indledende præsentation af udspillet, der blev lanceret som en Robin Hood-reform, der skal løfte de fattige kommuner ved at tage fra de rige. Men når det kommer til stykket, er der mere invitation til Venstre end til Robin Hood i udspillet.


23.
februar
2020
Læst: 234 gange.
content-picture.php

I et interview i Politiken den 20. januar, advarer Mette Frederiksen om stigende antisemitisme og giver indvandringen som grund. Hun påstår også, at der er ansatser til antisemitisme på venstrefløjen. 


11.
februar
2020
Læst: 388 gange.
content-picture.php

Når vi i Enhedslisten i disse måneder diskuterer strategi og organisationsudvikling, er der al mulig grund til også at kigge på andre europæiske venstrefløjspartiers udvikling. Men når det handler om Podemos’ organisationsopbygning og politiske strategi, ser der lige nu desværre ud til at være flere negative end positive erfaringer at tage ved lære af.


27.
januar
2020
Læst: 441 gange.
content-picture.php

På overfladen ligner forårets overenskomstforhandlinger måske dem, vi har set så mange gange før på det private område. Fagtoppens køreplan er lagt frem, ren copy paste fra tidligere år. Avisartiklerne indeholder de sædvanlige historier om nedgang i omsætningen, truende stagnation osv. Men bag kulissen er der alligevel noget, som ikke er som før… En bevægelse pibler frem.


21.
januar
2020
Læst: 188 gange.
content-picture.php

Den eskalering af konflikten mellem USA og Iran, som verden har været vidne til, er dybt bekymrende, fordi det kan få den sprængfarlige situation i området til at eksplodere med uforudsigelige konsekvenser for hele verden.


13.
januar
2020
Læst: 141 gange.
content-picture.php

Den socialdemokratiske regering har skabt håb. Det er der mange, der siger. Måske er det rigtigt. Efter 18 år med Fogh, Løkke, Thorning og Løkke igen på statsministerposten er vi vant til, at stort set alt, der kommer fra regeringen, går i den forkerte retning. Derfor skal der ikke meget til at skabe håb. For mange er barren sat lavt.


7.
januar
2020
Læst: 167 gange.
content-picture.php

“Julen falder tidligt i år. Danmark har fået en klimalov!” Sådan lød en af de glade meldinger fra Enhedslistens repræsentanter, efter at der den 6. december 2019 blev indgået en bred aftale om en klimalov. “Vi har nu vedtaget en af verdens mest ambitiøse klimalove,” skrev Socialdemokratiet i en helsidesannonce. 


16.
december
2019
Læst: 295 gange.
category.php